úterý 16. května 2017

Klasik si z Liberce veze dvě prohry a komplikuje si šanci o postup do baráže


Ondřej Hon na kopci Klasiku Foto: Pavel Chorobik


Velmi důležité dva zápasy odehráli baseballisté Frýdku-Místku v Liberci. S týmem, s kterým se perou o postup do baráže, potřebovali uspět. Bohužel je na hřišti soupeře zradila pálka a domů se vrátili bez bodu.


Před dvojzápasem měly oba týmy stejnou bilanci výher a proher v tabulce 1. ligy. Navíc oba celky bojují o čtvrté místo, které zaručuje postup do baráže o extraligu. Proto může být každé zaváhání v konečném účtování velmi nepříjemné. 

Oba duely se nesly ve stejném duchu. V první polovině zápasu to byla vyrovnaná bitva, aby Frýdek-Místek obě utkání ztratily ve druhé polovině. Klasik dokonce dokázal několikrát zaplnit všechny mety, ale z těchto situací vytěžil jen minimum bodů. Tyto momenty se pak ukázaly jako zlomové a baseballisté Frýdku-Místku za to pykali dvěma prohrami. 

„Nelze to říct jinak, než že je to pro nás velké zklamání,“ řekl po této sérii jeden z nejzkušenějších hráčů Klasiku Ondřej Hon. „Zaskočil nás velmi kvalitní nadhoz v obou zápasech a bohužel i série našich chyb v nervózní koncovce, kdy jsme věděli, že jde o hodně.“

Pro baseballisty Frýdku-Místku tak začíná hon za výhrami. Pokud chtějí ještě pomýšlet na postup do baráže, tak si již nemůžou dovolit další zaváhání. Navíc musí doufat, že zaváhá některý z jejich soupeřů. Klasik však má velkou výhodu v tom, že zbylé zápasy základní části odehraje na svém stadionu. Nejbližší víkend v sobotu a v neděli vyzve před svými fanoušky tým Chocně.