pátek 5. května 2017

V neděli proti Jablonci i s novou posilou

Javier Avendano

Po nečekaném volnu v minulém týdnu čeká na hráče Klasiku dlouhá cesta do Jablonce, kde s místními Blesky odehrají dvojzápas 1. ligy. V jejich dresu se navíc poprvé v ostrém utkání představí nová posila.

Frýdeckomístečtí baseballisté zatím díky třem výhrám a stejnému počtu výher okupují střed prvoligové tabulky. Na druhou stranu jim los na začátek nadělil dva ze tří hlavních favoritů. S tím třetím se utkají tento víkend.

Jablonec zatím potvrzuje roli favorita, když deklasuje jednoho soupeře za druhým. Jediným týmem, který dokázal zastavit jejich rozlet byl pražský Sabat. Ten se v uplynulém týdnu se svým soupeřem rozešel smírně 1:1 na zápasy. V Jablonci se  dá opět očekávat velká návštěva. ta bude podpořena také loučením dvou matadorů v domácím dresu, když se s kariérou loučí Vladimír Chlup a Aleš Koťátko. Klasik se jim bude snažit rozlučku co nejvíc znepříjemnit. Samozřejmě ve sportovním duchu.

Klasik představí novou posilu



Baseballisté Frýdku-Místku hlásí novou posilu ve svých řadách. Stal se jí venezuelský nadhazovač Javier Avendano, který přichází z Bundesligového Solingenu Alligators. 

Javier má zkušenosti také z organizací nejlepší baseballové ligy světa MLB, když na farmách St. Louis a Toronta strávil celkem šest let. Kromě toho působil i ve velmi kvalitní mexické a venezuelské lize. V letošní sezoně však bude působit v dresu Klasiku.

„Byli jsme kontaktováni Solingenem,“ přiblížil okolnosti přestupu předseda klubu a trenér A-týmu Marcel Pardík. „U nich nastala změna v soutěži a měli tak najednou přetlak zahraničních hráčů. U nás si Javier může více zahrát a navíc jsme se domluvili na další spolupráci.“

Avendano tak v Klasiku nebude pouze hráčem, ale zapojí se také do výchovy hráčů. V klubu věří, že přenese do tréninků své zkušenosti ze zámořských soutěží. Javier by měl pomoct hlavně s výchovou nadhazovačů Klasiku převážně v A-týmu a u juniorů. 

„Dle referencí i z prvních dojmů je Javier dobrý na hřišti i mimo něj,“ říká Marcel Pardík. „Slibuji si od něj, že přinese nový impulz současným hráčům. Věřím, že se svými zkušenostmi pozvedne nejen úroveň nadhazovačů, ale celkově náš herní projev.“ 


Nejblíže fanoušci Klasiku uvidí Javiera na domácím hřišti 20. května v zápase proti Chocni.