středa 20. dubna 2016

Jan Maštalíř: Kluci byli hodně nervózní

Jan Maštalíř v debatě s rozhodčím  Autor: Pavel Chorobik


Po úvodním dvojzápase s Jabloncem jsme vyzpovídali také trenéra mužů Jana Maštalíře. Jeho hodnocení prohraných zápasů a výhled na další víkend naleznete v následujícím rozhovoru.

Honzo, jak byste zhodnotil úvodní dvojzápas sezony?
Kluci byli hodně nervózní, protože přišlo mnoho fanoušků a tato nervozita se přenesla i do té hry. Bylo vidět, že mají svázané ruce. Jak na pálce, tak v obraně to nebylo to, co umí předvést na tréninku. 

Na tréninky také navážu, protože je známo, že jste tady kvůli stavu hřiště dlouho nemohli trénovat. Myslíte, že ty chyby pramenily také z deficitu tréninku?

Na tomto hřišti zatím nemáme odtrénovaných moc tréninkových jednotek. Hřiště bylo po zimě hodně podmáčené a je vidět, se na něm musí udělat ještě nějaké úpravy. Na jaře jsme strávili úpravami hodně hodin, což bylo na úkor tréninku. Takže jsme rutinních balonů nenachytali tolik, kolik bych si představoval.

Martin Drong v rozhovoru řekl, že se tým musí naučit hrát jako tým. Že mu chybí souhra. Budete i na tom pracovat v nejbližší době?
Určitě. Souhru obvykle trénujeme na pátečním tréninku a chceme na tom i nadále pracovat. Můžeme se ji však plně věnovat až potom, co budeme mít objem a nachytaných dostatek míčů. Potom můžeme přejít k souhře a k top hrám, které k baseballu patří a my je musíme umět. Chce to čas. Teď  hlavně potřebujeme objem, chytat dostatek míčů, ať to kluci dostanou do ruky. A ať se sžijí s hřištěm. 

Příští víkend přijede SaBaT, který na rozdíl od Jablonce nepatří mezi TOP favority soutěže. Co od těchto zápasu můžeme očekávat?
Víme, že SaBaT disponuje rychlejšími nadhazovači, než má Jablonec. Budeme kluky upozorňovat na to, že nadhozy budou lítat rychleji. Budeme je chtít v obou zápasech porazit, protože jsme neočekávali, že ztratíme dva zápasy s Jabloncem. Budeme to chtít také vrátit našim výborným fanouškům a nic jiného než dvě výhry ani neočekávám.