úterý 12. dubna 2016

Preview: Odložený Opening Day proti Bleskům z Jablonce

Blesk Jablonec
Bohužel nepřízeň počasí nedovolila borcům z Frýdku-Místku, aby mohli odehrát své první utkání sezony. To se tak posunulo o týden a soupeřem Klasiku bude místo Blanska ambicózní tým ze sveru Čech. Pojďme si proto soupeře trochu představit.
Klub z Jablonce má pouze o rok delší historii než-li naše organizace. Stejně jako Klasik dlouhá léta působí ve druhé nejvyšší soutěži, kde patří mezi TOP týmy a v roce 2010 skončili na prvním místě. Také letos je potřeba s Bleskem počítat na příčkách nejvyšších.

Jablonec bude určitě spoléhat na služby rodinného dua Vladimír a Marek Chlup. Otec Vladimír (jinak trenér extraligových Eagles) s největší pravěpodobností nastoupí do jedného ze zápasů jako startující nadhazovač. Syn Marek by mohl řídit hru z pozice chytače nebo nastoupí ve vnějším poli. Marek na minuloročním ME juniorů v Ostravě ukázal, že to hlavně na pálce neskutečně umí a naši nadhazovači si na něj musí dát pozor. To samé se dá říct o Radku Šulcovi, jenž byl v minulé sezoně, po našem Tomáši Míčkovi, druhým nejlepším pálkařem Českomoravské ligy.

V loňské sezoně jsme se s Blesky utkali čtyřikrát a pokaždé platilo "Můj dům, můj hrad". Věříme, že letos vyzní vzájemná bilance pro nás. Blesk sice přijede rozehraný, když na rozdíl od nás minulou neděli odehrál dva zápasy proti Patriots Liberec. V obou dokázal zvítězit; 15-9 resp. 3-0.

Začátek zápasu je naplánovaný na neděli 17. dubna ve 13:00. Objednávejte dobré počasí a věřím, že se sejdeme v hojném počtu.