úterý 26. dubna 2016

Jan Maštalíř: Musíme zabrat v útoku

Jan Maštalíř podává ruku Petru Černému ze SaBaTu  Autor: Ján Jabrocký


Po skončení nedělního dvojzápasu jsme oslovili také trenéra Jana Maštalíře, aby se s námi podělil o své dojmy ze zápasů se SaBaTem.

Rozhodně jsme sehráli lepší zápasy než minulý víkend. Vnější pole nedělalo chyby, byly tam krásné zákroky. Naši nadhazovači se rozházeli a neměli problém se strikezónou. Stále nás do kolen sráží naše slabá pálka. Je vidět, že umíme hrát obranu a umíme vychovat nadhazovače. Musíme však zabrat v útoku.

V prvním zápase se zranil Marko Vykoukal. Jak velká komplikace to byla?
Doufám, že Marko bude v pořádku, protože to byla opravdu velká rána, kterou schytal na stojnou nohu. Budeme rádi, pokud bude v pořádku. Myslím, že s ním nemůžeme počítat další víkend, protože ta noha se bude dávat nějaký čas do kupy. Přeji mu, aby se co nejdřív uzdravil a nejlépe, aby mohl nastoupit již za dva týdny.

Ve druhém utkání přišla skoro totožná situace, kdy na třetí metě dostal míčem do kolena Martin Šmoldas…
To byla trochu jeho chyba, protože reakční doba na třetí metě je delší, než na kopci. Marko byl sestřelen odpalem, kdežto tam byl odpal na jeden odskok. Ale to se někdy stává. Na trávě to odskočí jinak a je z toho nepříjemnost.

Příští víkend nás čeká velmi těžký soupeř z Hluboké. Předpokládám, že očekávaní nebudou moc velké.
My nemáme co ztratit. Pojedeme tam s tím, že chceme hrát dobrou obranu jako dnes a dobrý nadhoz. Jestli se probudíme na pálce, tak můžeme překvapit a dovézt dva body.