pondělí 18. dubna 2016

Openning Day přinesl dvě prohry

Foto: Pavel Chorobik



Sice o týden později než bylo původně v plánu, ale nakonec se baseballoví fanoušci ve Frýdku-Místku přeci jen dočkali úvodních zápasů nové sezony. Klasik v nich vyzval jednoho z favoritů 1.ligy Blesk Jablonec. Tým vedený zkušeným Vladimírem Chlupem ukázal své kvality a nakonec si z Frýdku-Místku odvezl dvě jasné výhry.


Před úvodním zápasem nechyběla státní hymna a ani slavnostní nadhoz. Ten hodil náměstek primátora města Frýdek-Místek Pavel Machala. „Klasiku bych popřál, aby se mu na novém stadionu dařilo,“ přidal přání Pavel Machala. „Aby se mu v horizontu několika let povedl postup do nejvyšší soutěže a aby se areál, co nejvíce využíval.“

Před tři sta dvaceti diváky šel Klasik v prvním zápase do vedení 1-0 již v první směně a dlouho to vypadalo, že by se svým soupeřem mohl hrát vyrovnanou partii. Jenže v páté a šesté směně Blesk dokázal díky chybám frýdeckomísteckých baseballistů skórovat hned sedmkrát. Klasik ještě dokázal vzdorovat v sedmé směně, kdy se třemi body dostal na dostřel. Jenže pak přišel kolaps v osmé směně, ve které soupeř skóroval osmkrát a odskočil na jedenáctibodový rozdíl. Protože Klasik v dohrávce nedokázal stáhnout potřebné dva body, bylo utkání pro vysoký rozdíl ve skóre ukončeno.

Jestli v úvodním utkání sezony Klasik něco sráželo do kolen, tak to byly jednoznačně chyby v obraně. Se sedmi chybami se bohužel v baseballu nedá pomýšlet na vítězství. Trenér Maštalíř viděl důvod chyb hlavně v nervozitě. „Kluci byli hodně nervózní, protože přišlo mnoho fanoušků a tato nervozita se přenesla i do té hry. Bylo vidět, že mají svázané ruce.“

Ve druhém zápase se již Frýdek-Místek vyvaroval chyb v obraně. Bohužel se tentokrát nedokázal prosadit na pálce a nakonec si v utkání nepřipsal ani jeden bod. Naopak soupeř poctivě sbíral bod po bodu, aby se nakonec mohl radovat z výhry 9-0. K oběma výhrám si vystačil pouze se dvěma nadhazovači, protože jak Vladimír Chlup v prvním, tak Jiří Bouček ve druhém odházeli Complete Game.

„Přijeli jsme na hřiště týmu, o kterém jsme si mysleli, že má extraligové ambice. Že by mohl být tím druhým mužstvem, které by mohlo s Třebíči chtít postoupit do Extraligy. Ukázalo se však, že díra mezi 1. ligou a Extraligou je velká a pro Frýdek-Místek to zatím nebude to pravé ořechové. Budou ještě muset počkat a jejich hráči musí dozrát,“ řekl po dvojzápase hrající trenér Blesku Vladimír Chlup, který jinak vede extraligový tým Eagles Praha.

Šanci na reparát bude mít Klasik hned další víkend, když opět v neděli na svém hřišti hostí SaBaT Praha. Dvojzápas začíná opět ve 13:00.

1. zápas


1
2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
Blesk
0
0
0
0
2
5
0
8
X
15
19
2
Klasik
1
0
0
0
0
0
3
0
x
4
7
7

2. zápas

1
2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
Blesk
2
1
1
0
1
4
0
0
0
9
12
2
Klasik
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
5
0