pátek 22. dubna 2016

V neděli k nám přijede SaBaT Praha



Marko Vykoukal, Ondra Gurník, Martin Drong ve společné debatě


V neděli od 13:00 se fanoušci Klasiku můžou těšit na další baseballové zápasy. V rámci 1. ligy v ní Frýdek-Místek nastoupí proti pražskému SaBaTu. Naši hráči berou pouze dvě výhry, což potvrdil také trenér Maštalíř: „Po zaváhání s Jabloncem budeme chtít proti SaBaTu dvakrát zvítězit,“ řekl domácí lodivod. „Mají rychlý nadhoz a určitě na to kluky přes týden upozorníme.“


Klasik v úvodním dvojzápase dvakrát vysoko podlehl Blesku Jablonec. V prvním zápase dokonce vyrobili sedm chyb, což je na jakékoliv úrovni hodně. Zlepšit musíme také využívání šancí na skórování. V prvním dvojzápase jsme totiž z dvanácti hitů stáhli pouze 4 body. Což je v průměru dva body na utkání. Naštěstí počasí je tento týden příznivé a hráči tak mají možnost kvalitně potrénovat, což ze začátku roku nemohli. 

Na úvodní utkání sezony si našlo cestu přes 320 diváků, což ukazuje, že ve Frýdku-Místku baseball láká. Věříme, že tentokrát se fanoušci budou moct radovat z lepšího výkonu a ze dvou výher. 

SaBaT Praha

SaBaT patří mezi tradiční kluby v České republice. Jeho historie sahá až do šedesátých let minulého století. Ta novodobá se začala psát v roce 1992 a v devadesátých letech také klub zažil své nejúspěšnější období. V letech 1996 a 1997 dokonce účinkoval v Extralize, kde skončil nejvýše na pátém místě. V posledních letech působí ve druhé nejvyšší soutěži a čeká na výraznější úspěch. V minulé sezoně skončil po základní části o příčku pod námi, když zaznamenal pouze o jednu výhru méně. V následném playout se před něj dostalo Blansko. Ve vzájemných soubojích jsme se dvakrát radovali z výhry my a dvakrát soupeř. V letošní sezoně SaBaT odehrál dvě rozdílné série. Zatím, co první víkend dvakrát vysoko porazil Domažlice, tak druhý víkend dvakrát podlehl ambiciózní Třebíči.