pátek 22. dubna 2016

Úspěšný vstup hráčů U7 a U9 do sezóny

Na hřišti ostravských Arrows se v sobotu 16. dubna konaly první ze série turnajů našich nejmladších hráčů.

Nejdříve proběhl turnaj pro kategorii U7, v níž mohou nastoupit hráči do sedmi let a případně až tři osmiletí hráči. Hraje se ze stativu, přičemž po odpalu se běžci mohou posunout vždy jen o jednu metu. Druhý turnaj pro devítileté jako i všechny příští turnaje v této věkové kategorii se hrál ve formátu tzv. coachpitche, tj. z nadhozu trenéra.

Jelikož se naši hráči v týmech prolínají, vstupovali jsme do turnajů s obavou, jak naši borci zvládnou sedmihodinový pobyt na hřišti a porci osmi zápasů. V obraně sedmiček se o většinu autů postarala dvojice Macura, Tikal a na pálce jsme s přispěním kvalitního výkonu ostatních hráčů přestříleli postupně týmy Opavy, Katowic, Ostravy i Olomouce.

Posílení o čtveřici starších hráčů začal druhý turnaj, který byl o poznání vyrovnanější. Na pálce s minimem strikeoutů a v obraně se spolehlivou prací Matyáše Novotného s Jakubem Macurou se podařilo opět vše vyhrát. Vyrovnané zápasy jsme získali ve svůj prospěch větší koncentrací, která nám v minulosti chyběla. Příjemným překvapením byl výkon pětiletého Lukáše Novotného. Velkou zásluhu mají také rodiče, kteří povzbuzovali a pomáhali s organizací zápasů.

Další turnaj nás čeká 7. května, kde nastoupíme s novými hráči, kteří se přihlásili teprve nedávno, a současnými, kteří na tomto turnaji chyběli z důvodu nemoci.

Přehled výsledků
U7 Hit Opava Rawa Katowice Arrows Ostrava Skokani Olomouc
Klasik 10:7 10:2 11:3 10:7

U9 Cobblers Zlín Rawa Katowice Arrows Ostrava Skokani Olomouc
Klasik 10:9 11:10 9:6 9:5

Pavel Kociňák
trenér