sobota 30. dubna 2016

V neděli jedeme do Hluboké

Sezóna 1. ligy je v plném proudu a i tento víkend jsou naplánované další zápasy. Klasik poprvé zajíždí mimo domácí stadion a naše hráče čeká dlouhá cesta. Soupeřem jim totiž bude jeden z největších favoritů ligy Hluboká nad Vltavou.
Naši baseballisté prohráli první čtyři zápasy sezóny a aktuálně se krčí na spodních příčkách tabulky. Na druhou stranu nám los dopřál v prvních týdnech těžší soupeře. Bohužel v neděli nemůžeme počíta se službami Marka Vykoukala, který minulý týden utrpěl zranění levého kolene. "Do Hluboké určitě nejedu. Koleno ještě není úplně v pořádku. Věřím, že další týden už budu moct zasáhnout do zápasu," vyjádřil se Marko ke svému zranění.

Klasik však má hned čtveřici dalších nadhazovačů, kteří můžou naskočit do zápasů. Dá se předpokládat, že trenér Maštalíř pošle na kopec jako startéry Pavla Kociňáka a Davida Koláčka. Všichni věříme, že se kluci probudí také na pálce a začnou více trápit nadhazovače soupeře. Z předešlých zápasů totiž máme průměr dvou stařených bodů na utkání, s čím se jen těžko vyhrává.

Sokol Hluboká nad Vltavou

Klub z Hluboké patří mezi pravidelné účastníky druhé nejvyšší soutěže. Jeho největším úspěchem je účast v Extralize, kde si však zahrál pouze jednu sezónu. Poslední tři roky pokaždé ovládl Českomoravskou ligu (nyní 1. liga) a účastnil se baráže o Extraligu. Pokaždé neúspěšně. Hluboká má na každém postu kvalitní hráče. Na pálce je jejich největší hrozbou Vasil Zhupanin, kterého pálkařský průměr je .500. Další tři hráči jsou na nebo nad úrovni .400. S 81 staženými body je Hluboká jednoznačně nejlepším týmem soutěže. Jejich slabinou může být obrana, kde Sokol dokáže udělat chyby. Minulý týden v dvojzápase s Libercem udělala Hluboká devět chyb.

V minulé sezoně Klasik s Hlubokou odehrál čtyři zápasy. V jednom zvítězil a tři prohrál. Stejnou bilanci jsme měli s Hlubokou měli i v roce 2014.