úterý 26. dubna 2016

Pavel Kociňák: Věřím, že se to zlepší

Pavel Kociňák před dogoutem Klasiku  Autor: Pavel Chorobik


V šesté směně prvního zápasu svým odpalem trefil hostující pálkař Peřina startujícího Marka Vykoukala nešťastně do levého kolena. Po tomto nepříjemném zranění tak Marko nebyl schopný pokračovat ve hře. Do hry tak musel naskočit, dřív než bylo v plánu, Pavel Kociňák. Navzdory tomu podal velmi dobrý výkon a až do konce zápasu soupeři nepovolil ani jeden bod. Jeho spoluhráči však v útoku skórovali jen jednou, což na výhru nestačilo.

Pavle do prvního zápasu jsi nastupoval prakticky nerozházený. Jaké to pro Tebe bylo tak rychle naskočit do utkání?
Je to těžší, než když jdeš připravený. Normálně je startující nadhazovač schopný odházet nějakých sto nadhozů a obvykle se jdu v šesté sedmé směně rozházet. Teď to bylo takové urychlené, ale nezbývalo nic jiné, než jít. Hlavně nedávat mety zdarma a doufat, že obrana zahraje to, co má. 

Jak bys zhodnotil hru Klasiku v prvním utkání?
Jako nadhazovač jsem byl spokojen s obranou. Kluci hráli v defenzívě spolehlivě. Dlouhodobě spíš máme slabší výkony na pálce. Dáváme strašně málo bodů a to nás stojí zápasy. Navíc v zápase dominoval jejich nadhazovač, který je jedním z nejlepších českých hráčů hrajících 1. ligu. Hází výborně a prakticky nás vyházel. 

Je rozdíl mezi Klasikem v minulé sezoně a v té letošní?
Letos jsou od nás kvůli novému hřišti daleko větší očekávání. To hřiště však máme k dispozici prakticky měsíc a ten zlom nemůže přijít najednou. Stále na něm nemáme natrénované ty objemy, nachytané stovky míčů. Teď již máme dobré podmínky a já věřím, že se to nejpozději v polovině sezony zlepší. Nejlépe již příští týden.