neděle 24. dubna 2016

Shrnutí žákovských a kadetských kategorií

Sezóna začala i na Klasiku


Začátkem prvních jarních dnů hráči všech věkových kategorií společně se svými trenéry a asistenty zaplnili hřiště v našem novém baseballovém areálu.

Ten první (15.4.) odehrála kategorie U13 na domácím hřišti. Do dvojzápasu nastoupili proti olomouckým Skokanům a hra byla celou dobu vyrovnaná. Klasik vyšel z utkání s jednou výhrou 9:7 a jednou prohrou 8:9. Podali slušný výkon, hlavně díky velkému zlepšení na pálce.



Den poté (16.4.) vyrazili na svůj první celodenní turnaj do Ostravy naše U7
a U9. Odehráli 8 zápasů, bez jediné prohry. Vše je podrobně popsáno v samostatném článku, zde na našich stránkách.

Ve stejný den (16.4.) se na domácím hřišti postavila kategorie U18 do dvojzápasu proti olomouckým Skokanům. Hoši sice utržili dvě prohry, ale…první zápas prohráli až v prodloužení 12:14 a druhý
9:11. Předvedli vyrovnaný a chvílemi napínavý souboj.

První dvojzápas (21.4.) má za sebou také kategorie U11, která čelila polskému týmu Gepardy Źory. Pro většinu hráčů to bylo seznámení se s živým nadhozem, krádežemi met a signály. V obou zápasech prohráli, a to 4:8 a 2:7. Přesto se nevzdávali a hráli statečně do posledních vteřin.

Úspěšný tým U18 s trenéry.
Další v řadě, již druhý dvojzápas (23.4.) odehráli domácí U18 s méně zkušeným zlínským týmem Cobblers. Našim se po celou dobu dařilo, jak na pálce, tak v poli. Užívali si krádeže z met a nakonec také zasloužený úspěch. Měli možnost zužitkovat vše co zkoušejí na tréninzích. Oba zápasy byly pro Klasik vítězné 15:0 a 21:0. Děkujeme a jen tak dál.

Jak řekl E.Hamingway „Baseball jsou nejrychlejší šachy na světě ".

Je to hra plná signálů a strategií, rychlého rozhodování .Hra, která je úplně jiná než ty ostatní. Brány do areálu jsou pro vás vždy otevřené. Pojďte s námi podpořit domácí týmy!!!

Katka Pavelková, Zbyněk Volný