středa 25. května 2016

Adam Vítek: Chtěl jsem poslat míč daleko



Adam Vítek v defenzivní roli Foto: Pavel Chorobik


Až do devátého zápasu letošní sezony čekali naši hráči na první odpal až za plot. Jeho autorem byl Adam Vítek, který přestoupil do Frýdku-Místku z Arrows Ostrava. Pro fanoušky Klasiku však není neznámým hráčem, protože v jeho dresu hostoval i v minulých sezonách.


Adame, odpálil si první homerun Klasiku v této sezóně a hned to byl grandslam. Jak si ten odpal viděl? A šel si na pálku s tím, že by to mohl být homerun?
Měl jsem tu stejnou situaci již podruhé v zápase. Bylo to za stavu 17-0 a chtěl jsem odpálit kvalitní odpal. Chtěl jsem poslat míč daleko a po kontaktu jsem hned věděl, že poletí až za plot. 

Povedlo se vám zvítězit čtyřikrát v řadě, i když Spálené Poříčí nepatří mezi nejsilnější soupeře. Jak proto vidíš vaše šance na postup do nadstavby.
Máš pravdu. Spálené Poříčí nepatří mezi Top týmy soutěže, s kterými bychom se měli srovnávat. Na druhou stranu jsme se s tím navzdory dlouhé cestě dobře poprali a uhráli jsme to, co jsme potřebovali. Musím říct, že jsme se hodně zlepšili oproti prvním zápasům. Když budeme pokračovat v nastoleném tempu, tak bychom se měli do první šestky dostat. 

V minulé sezoně si nastupoval v Extralize, letos za Klasik v 1. lize. Jak vidíš rozdíl mezi těmito soutěžemi?
Obrovský rozdíl je hlavně v trénovanosti týmu. Extraligové hráči mají baseball zažitý v krvi. Nadhazovači ví, kam hází a trefují místa na dva tři centimetry. Tady je to hodně o odstávání met. Je to o hlavě, vydržet a nesnažit se jít do prvního nadhozu. V Extralize je naopak někdy výhoda jít do prvního fastballu, protože nemůžeš doufat, že ještě nějaký přiletí. 

V minulé sezoně ses věnoval také trénování. Vedl si výběr severní Moravy v kvalifikaci na Junior League. Uvidíme Tě i letos v podobné pozici?
Loni mne kontaktoval pan Kvača z oblasti. Na to jsem kývl i z důvodu, že se kvalifikace hrála v Ostravě, což jsem měl blízko. Letos to bude v Jablonci, a protože se plně věnuji hraní za Frýdek-Místek a chci se věnovat plně hraní, tak nic takové nečekám. Akorát jsem přes zimu pomohl jako trenér U13 Arrows Ostrava, abych pomohl klubu, kde jsem vyrůstal.