pondělí 16. května 2016

Klasik U13 hostil polský GOZBall

V úterý 10.5. zavítal na naše hřiště (nutno podotknout, že s nemalým zpožděním) tým, který je takovým all-star výběrem z klubů patřících do polského svazu GOZBall, aby odehrál s Klasikem hned dvě utkání. Z těchto utkání jsme vyšli smírně s jedním vítězstvím a jednou těsnou prohrou.


V obou zápasech se nám vcelku dařilo pálkařsky, když se nám dařilo stahovat v téměř každé směně body. Bohužel obrana byla až na pár výjimek děravá jako cedník. Vyrobili jsme velké množství chyb. Obzvláště ve vnějším poli se chvílemi zdálo, že zastavit míč je téměř nesplnitelný úkol.

První zápas se nám nakonec povedlo dovést do vítězného konce i zásluhou čtyřbodového homerunu (tzv. grand slamu) Vojty Pavelky, který se jistě zapíše do historie. Byla z toho tedy těsná výhra 8:7.

Druhý zápas jsme si však nechali proklouznout mezi prsty a ani vyrovnaná pálka ozdobená jednobodovým homerunem Damiána Lapiše nezabránila kolapsu obrany a těsné prohře 9:10.

Slovy trenéra Haladeje: „Z výsledků jsem zklamaný, neboť jsme měli předpoklady vyhrát s přehledem oba zápasy. Potěšila mě slušná hra v útoku, ale bohužel obrana nás tentokrát vůbec nepodržela.“

„Být připraven je nejdůležitější předpoklad k úspěchu.“

K. Pavelková, A. Haladej