pátek 27. května 2016

Víkendové kvalifikace organizace Little League se neobjedou bez účasti hráčů Klasiku

Tento víkend 28. a 29. května se uskuteční národní kvalifikační turnaje soutěží Little League, Junior League a Senior League. Region Východ bude mít ve všech těchto kategoriích své zastoupení a v jeho výběrech se představí hráči i trenéři frýdeckomísteckého Klasiku. Držme jim tedy palce, ať úspěšně reprezentují nejen Klasik, ale také celý náš region.

Nejmladším výběrem je tým Little League, který vyráží k národnímu kvalifikačnímu turnaji do Třebíče. Vítězné družstvo bude reprezentovat ČR na turnaji evropské kvalifikace v Kutně v Polsku. Tým hráčů do 12 a půl let povede dvojice našich trenérů Aleš Haladej a Marcel Pardík. Na jeho soupisce se objevují naši hráči M. Macura, D. Menšík, R. Omelka a P. Vnuk. Výsledky můžete sledovat na turnajové stránce na webu ČBA.

Součástí regionálního výběru pro tzv. Junior League, tj. hráčů do 14 a půl let je hned pětice Klasiků. Jsou to V. Gebauer, M. Kozel, D. Lapiš, V. Pavelka a T. Volný. Ti odjíždějí až do Jablonce nad Nisou bojovat o postup na evropskou kvalifikaci, která se bude rovněž odehrávat v polském Kutnu. Součástí trenérského týmu je navíc náš Zbyněk Volný. Výsledku se budou objevovat na příslušné stránce turnaje.

Nejstarším výběrem vysílaným ze severní Moravy je tým hráčů do 16 a půl let pro tzv. Senior League. Pořadatelem národního kvalifikačního turnaje jsou ostravští Arrows, takže to případní zájemci o sledování tzv. z první ruky nebudou mít daleko. Oporami tohoto výběru se jistě stanou naši M. Konečný, B. Petržela a J. Šimíček. V případě postupu odcestují na evropskou kvalifikaci do italské Novary. Výsledky naleznete opět na webu ČBA.