pátek 6. května 2016

V sobotu přivítáme Wolfs Domažlice

Netradičně v sobotu se odehraje na hřišti ve Frýdku-Místku další dvojzápas 1. ligy. Naši baseballisté v něm přivítají celek Wolfs Domažlice a poprvé v letošní sezóně budeme favority souboje.


Klasik oslaben o několik hráčů dokázal minulý týden předvést dobrý výkon v Hluboké nad Vltavou, což je příslibem i pro tuto sérii. Navíc by se v sestavě měli objevit absentující hráči z minulého týdne, takže nastoupíme prakticky skoro v nejlepším složení. Snad jen nad startem Patrika Hanka visí otazník. V útoku určitě budeme spoléhat na Adama Vítka s Danielem Lapišem, kteří patří mezi naše nejlepší pálkaře. Snad je podpoří i další hráči. Potěšující je, že každý víkend děláme míň a míň chyb v poli. Pokud tento trend udržíme, tak bychom se mohli dočkat prvních výher v tomto roce a odlepit se ode dna prvoligové tabulky. 

Wolfs Domažlice

Historie klubu sahá do roku 1995 a v českém baseballu zatím na výraznější úspěch nedosáhl. Na Klasik to však Wolfs umí, když v minulém roce své jediné dvě výhry v základní části nasbírali v zápasech proti nám.  Jejich pálka není až tak silná jako u předcházejících soupeřů. Jedině Lukáš Trávníček dokázal dostat svůj pálkařský průměr přes 30%. Také na kopci vykazují Wolfs horší čísla a týmové ERA je druhé nejhorší v lize. 

Začátek dvojzápasu je naplánovaný na 13:00 a předpověď počasí je velmi příznivá. Věříme, že přijdete opět v hojném počtu a vytvoříte klukům parádní atmosféru.