pondělí 16. května 2016

Osmnáctky změřily síly s Arrows Ostrava

Ve středu 11.5. se v typicky májovém počasí střetly družstva kategorie U18 domácího Klasiku a ostravských Arrows, dosavadního lídra soutěže. Bylo otázkou, jak náš mladý tým obstojí proti reprezentanty nabitému soupeři s hráči se zkušenostmi z mužské extraligy.

Bohužel příliš neobstál. Už od startu nám skvělý nadhoz juniorského reprezentanta Michala Prokeše z Arrows činil velké obtíže a nepustil naše pálkaře na mety. Kluci si nevěděli rady, jak si poradit s jeho svižnými nadhozy, a byl z toho jeden strike out za druhým.

Naši nadhazovači (M. Konečný a po něm B. Petržela) naproti soupeři vyloženě seděli, neboť do naší obrany posílal jeden nechytatelný odpal za druhým. Na našich hráčích ležela navíc znatelná nervozita, neboť si byli vědomi, že čelí loňským mistrům republiky. Arrows tak hned utekl do výraznější náskoku, který neustále navyšoval.

Po dvacetiminutovém přerušení způsobeném přívalovým deštěm došlo ke změně na ostravském kopci. Nový nadhoz už našim seděl lépe a kluci se začali probojovávat na mety. Bohužel ani to nestačilo k zisku nějakých bodů. Ačkoliv byly některé naše odpaly povedené, mnohdy mířily přímo do lapaček soupeře, takže jsme se dostali nejdále na třetí metu.

Zkrátka a dobře jsme s pokorou přijali porážku, když byl zápas ukončen rozdílovým výsledkem 0:16 po páté směně. Nezbývá nám než se z debaklu otřepat, poučit a pokusit se v repríze, která nás čeká opět doma na den dětí, uhrát lepší výsledek.

„Neúspěch je klíčem k úspěchu. Každá chyba nás něčemu naučí.“

Fotodokumentaci utkání naleznete v naší galerii.

K. Pavelková, A. Haladej