čtvrtek 26. května 2016

Klasik U18 smírně v Olomouci

V neděli 15. května vyrazil náš tým U18 opět v devíti hráčích do Olomouce, aby ve dvou zápasech změřil síly se stejně starým družstvem tamních Skokanů. Double, který jsme odehráli v dubnu na domácím hřišti, sliboval, že se bude jednat o vyrovnaná utkání a dával naději, že bychom mohli urvat nějaké body.

A toto přání se nám podařilo naplnit hned v prvním utkání, když po výborném výkonu J. Šimíčka na nadhozu, podpořeném precizní hrou celé obrany a slušnou pálkou jsme se mohli radovat z vítězství 7:4. O výsledku rozhodla především pátá směna, kdy za nerozhodného stavu 2:2 jsme v útoku stáhli čtyři doběhy a tím uskočili soupeři tak, že už to do konce neotočil.

V druhém zápase nám bohužel utekla hned první směna, kdy soupeř šel do čtyřbodového náskoku. Nepomohlo nám ani střídání nadhazovačů (za M. Konečného nastoupil T. Volný). Situace se zklidnila, až když se v druhé směně dostal na kopec B. Petržela. Skokani pak už získali už jen jeden bod ve čtvrté směně. V útoku jsme se chvíli museli srovnávat s kvalitními nadhozy olomouckého M. Fluska, ale ve třetí směně se nám podařilo snížit skóre ziskem tří bodů. To však bylo z naší strany vše, neboť ačkoliv jsme i nadále plnili mety, už jsme to nedokázali proměnit v body. Výsledkem tedy byla prohra v poměru 3:5.

Zápasy se Skokany ukázali, že i tento náš mladý kádr má svoji kvalitu. Za obranou hru je nutno pochválit především V. Gebauera, který si suverénně počínal na druhé metě, a V. Pavelku za bojovný výkon na pozici chytače.

Na závěr jeden pamětihodný citát:
„Hoši, nevzdávejte se!“
Jirka Šimíček směrem ke svým spoluhráčům v prvním utkání za vedoucího stavu 7:3.