pondělí 16. května 2016

Dvě prohry U13 s Arrows

Máme za sebou poslední jarní domácí zápas kategorie U13. V náročném týdnu sehráli Klasici po dvou dnech další dvojutkání, tentokrát s ostravským týmem Arrows, kterého jsme dokázali nedávno porazit v semifinále turnaje O pohár města Ostravy. Kromě únavy z náročného programu se musel náš tým vypořádat i s absencemi některých zraněných či nemocných hráčů.

Náš nadhoz v celém prvním zápase měl velký problém s kontrolou, soupeře jsme tedy zbytečně pouštěli na mety, což občas proložil odpaly, kterými stahoval body. Budoval si tak neustále náskok, přičemž obrana s tím příliš nezmohla. Také v útoku jsme byli dlouho bezzubí a až v samotném závěru zaznamenali alespoň čestný úspěch. Klasik takto doslova daroval Arrows drtivé vítězství 1:19.

Druhý zápas však už byl o něčem jiném a pro naše diváky podstatně zajímavější. Utkání dominovaly obrany a nadhazovači na obou stranách. Bylo k vidění několik velice podařených zákroků. Pálkaři se prosazovali jen stěží, takže utkání dospělo po pěti směnách do nerozhodného stavu 2:2, takže na řadu přišel tie-break. V něm se nám podařilo stáhnout dva body. Soupeř však naplnil mety a šťastným odpalem po foulballové čáře u první mety získal v dohrávce tři doběhy a tím i body za druhé vítězství v poměru 4:5.

Škoda, že jsme druhé utkání nedovedli do vítězného konce, protože bylo vidět, že jsme Arrows po jasném průběhu prvního zápasu zaskočili. Projevila se však větší vyrovnanost ostravského kádru, zatímco naše sestava se opírala o tři, čtyři borce. Baseball je však hra o devíti hráčích a nasazení nebylo u všech 100%. Přesto Klasik zanechal dobrý dojem.

„Zkušenost je skvělá věc. Umožňuje ti poznat chybu, kterou jsi udělal znovu.“

K. Pavelková, A. Haladej