pátek 27. května 2016

V sobotu vyzveme Patriots Liberec


Tři týdny si museli baseballoví fanoušci ve Frýdku-Místku počkat, než opět uvidí na domácím stadionu A-tým. Ten se v sobotu od 13:00 utká s Patriots Liberec, se kterým odehraje, jako je zvykem, dvě utkání.

Naši baseballisté si minulý víkend spravili chuť a dvakrát vysoko porazili Spálené Poříčí. Také v sobotu se proti nim postaví tým ze spodních příček tabulky. Pokud hráči Klasiku chtějí postoupit do nadstavbové části, tak musí s těmito soupeři uspět. "Musíme vyhrát," říká před dvojzápasem trenér Jan Maštalíř. "Liberec je přímý konkurent o první šestku. Musíme do zápasů dát všechno. Protože nám nevyšel začátek sezony, tak s Libercem musíme být stoprocentní."

Spoléhat se nemůžeme na výkony Patrika Hanka, kterého nepustí do zápasu zraněná noha. Spoléhat budeme již tradičně na dobrou obranu, výkony nadhazovačů a konečně i na probuzenou pálku. Hned šestice hráčů se dostala přes čtyřicetiprocentní úspěšnost. Tyto čísla však hodně ovlivňují zápasy se Spáleným Poříčím, kde se nám hodně dařilo.

Patriots Liberec

Klub z Liberce vznikl až v roce 2005 sloučením dvou jiných týmů a svá nejlepší léta má za sebou. V roce 2009 dokonce hrál v Extralize, ale po odchodu sponzorů se Patriots propadli až do přeboru. Z něho se dostali až v minulé sezoně, kdy postoupili z baráže do 1. ligy. V jeho dresu najdeme několik nádějných mladíků, kteří nastupují také v extraligovém týmu Eagles Praha a proto nemůžeme očekávat lehké zápasy.