úterý 31. května 2016

Klasik opět vítězil



Michal Baker krade domácí metu Foto: Pavel Chorobik

Baseballisté Frýdku-Místku se po třech týdnech opět představili svým fanouškům. Ti nakonec viděli jednu dramatickou zápletku a dvě výhry. Ty posunuli Klasik na šestou příčku v tabulce 1. ligy. Velkou měrou se na obou výhrách podíleli nadhazovači, když Martin Drong i Ondřej Hon odházeli kompletní zápasy.

Při neúčasti Marka Vykoukala dal trenér Maštalíř v prvním zápase na kopci přednost Martinu Drongovi. Hned v úvodní směně však obrana Frýdku-Místku udělala zbytečnou chybu a Liberec se díky tomu dostal do vedení 1-0. Domácí dokázali vyrovnat ve druhé směně a to bylo na dlouhou dobu z obou stran vše. Hosté sice pálili lépe než domácí, ale Martin Drong si pokaždé s nepříjemnou situací poradil. Pomohla mu bezchybná obrana, která již ve zbytku zápasu neudělala žádnou chybu. Protože byl stav po devíti směnách nerozhodný, tak zápas zamířil do nastavení. V něm se jako jediní prosadili frýdeckomístečtí, kteří zásluhou Ondřeje Hona stáhli rozhodující bod a rozjásali své fanoušky. 

Druhé utkání začali domácí o hodně lépe a hned v první směně šli do vedení 5-0. Jenže pak přišlo polevení a zbytečné chyby v obraně. Soupeř jich dokázal využívat a postupně se přiblížil na rozdíl jednoho bodu. Klasiku tak přišla vhod neplánovaná přestávka, kterou zařídilo počasí. Po ní domácí hráči opět vlétli na svého soupeře a čtyřmi body mu opět odskočili. Liberec již na tento direkt nenašel odpověď a z Frýdku-Místku si odvezl dvě prohry.

„Jsem rád, že jsme vyhráli oba zápasy,“ řekl po sérii trenér Jan Maštalíř. „Tým Liberce se skládá z nadějných juniorů Krče a Kotlářky, což bylo vidět na jejich hře. Byli švihavý a běhaví. Rozhodně to nebyl lehký soupeř.“

Martin Schmidt, trenér Liberce: „Bylo fajn si zahrát na tak pěkném hřišti. Pro nás jsou to všechno přípravné zápasy. Máme vesměs mladé kluky doplněné několika staršími hráči. Je to pro ně příprava na velkou soutěž.