čtvrtek 5. května 2016

První turnaj se U-desítkám vydařil

V sobotu 23. dubna se do Šumperku sjely ze severní Moravy týmy kategorie U10, aby turnajovým způsobem odehrály své první zápasy sezóny, které měly být zároveň generálkou před Stříbrným superpohárem, který budeme hostit v našem areálu ve F-M v sobotu 14. května.
Poněkud překvapivě se kvůli velké nemocnosti hráčů turnaje nakonec nezúčastnil domácí tým Cannibals Šumperk. Do bojů tak zasáhla jen tři družstva – náš Klasik, ostravští Arrows a Skokani z Olomouce. Na naše hráče tak čekala pouze dvě utkání - nejprve se Skokany a poté s Arrows.



V zápase proti Skokanům byla na našich hráčích poznat nerozehranost, ale přesto díky solidní obraně drželi vývoj zápasu pod kontrolou a bez potřeby dohrávky zvítězili 12:8.

Do druhého zápasu nenastoupil pro bolest ruky Adrián Mück a zápas byl o poznání těžší. V první směně díky dvoumetovému odpalu a následnému doběhu Matyáše Novotného jsme se ujali vedení 1:0. Dále jsme se s naší slabší pálkou přes bezchybnou obranu Arrows na delší dobu odmlčeli. Ve čtvrtém inningu se Arrows ujali vedení a otočili skóre na 1:3. Do páté směny nastoupil Adrián a po hitech Kozla, Hariga a Novotného svým dvoumetovým hitem otočil skóre opět v náš prospěch na 3:4. V šesté a sedmé směně soupeř již nebodoval a s přidáním pěti bodů jsme zvítězili 9:3.

Mezi naše nejlepší pálkaře patřili Matyáš Novotný a Jan Kozel, v obraně vynikali oba tito hráči společně s Adriánem Mückem a Kubou Macurou. Přidal se k nim skvělým zákrokem také Igor Vida.

Na závěr patří poděkování nejen hráčům za předvedené výkony, ale také rodičům za pomoc a podporu a věřím, že podobných výsledků dosáhneme i blížícím se Stříbrném superpoháru.

Pavel Kociňák

V zápasech nastoupili:
P – Macura Jakub
C – Palarčík Jan/Švarný Štěpán
1B – Harig Marián/Mück Adrián
2B – Prónyai Vojtěch
3B – Novotný Matyáš
SS – Kozel Jan
Vnější pole – Menšík David, Chorobík Matěj, Vida Igor, Rušitovič Samuel, Tikal Tobiáš