středa 11. května 2016

Marko Vykoukal: Pro nás je důležité neztrácet body hlavně s týmy ze spodku tabulky

Marko Vykoukal v zápase proti Domažlicím Foto: Ján Jabrocký
V prvním zápase proti Domažlicím Klasik svým výkonem na kopci táhl Marko Vykoukal, který odházel všech devět směn a soupeři povolil pouze dva doběhy. Marko se tak po zranění předvedl fanouškům v dobrém světle a tak jsme jej po zápase zeptali na několik otázek.


Marko nastoupil si do prvního zápasu po zranění kolena. Cítil si ještě nějakou bolest v průběhu zápasu?

Trochu jsem se obával reflexu na kopci, protože jakmile jednou dostaneš takovou ránu do nohy… Obával jsem se, že nadhodím, doskočím a trefí mne to znova. ¨Ze začátku to nebylo tak hrozné, ale v posledních třech směnách jsem si na to zničehonic najednou vzpomněl a začalo mne to trošku trápit. Jinak fyzická rekonvalescence probíhala normálně. Dva dny jsem nemohl moc chodit, ale pak jsem se vrátil zpátky do koloběhu. Ještě nemůžu udělat plný dřep, ale jinak je to v pohodě.

Jak se ti házelo proti Domažlicím?

Nerad dělím soupeře na lehké a silné. Každý má svou kvalitu. Domažlice nepatří mezi pálkařsky nejlepší týmy v lize, což pro nadhazovače není úplně jednoduché. Jako v každém jiném sportu, tak i v baseballu platí, že slabší soupeř trochu snižuje tvou kvalitu. Snažil jsem se držet míč co nejvíc dole, občas to změnit nějakou točkou. Měli tam pár pěkných odpalů, ale nejsou ofenzivní tým typu Jablonce nebo Hluboké.

Máte první výhru. Jak myslíš, že vám to pomůže?

Věřím, že půjdeme psychicky nahoru. Tato první jarní výhra je pro nás důležitá. Je třeba se neukolébat a zvítězit i v dalších zápasech. Pro nás je důležité neztrácet body hlavně s týmy ze spodku tabulky, dostat se do první šestky a zahrát si Nadstavbu.