pátek 27. května 2016

Třináctky Klasiku vyloupily Rybnik

Ale nemusíte se bát, trestní bezúhonnost našich hráčů je zatím snad stále bez poskrvny. Jednalo se totiž pouze o „loupež“ bodů v dlouhodobé soutěží U13 v Regionu Východ, neboť náš tým dokázal na svém výjezdu v úterý 24. května do Rybniku porazit tamní Silesii v obou sehraných utkáních.

V prvním zápase nám moc nevycházel útok. Potrápil nás soupeřův nadhoz, který nám nadělil až příliš mnoho strikeoutů a my se tolik nedostávali na mety. Odpalů bylo poskrovnu. Přesto měl nadhazovač Silesie občas divoké momenty, takže jsme byli schopni dostat se na mety a stáhnout šest doběhů. Naše obrana fungovala, jak měla, a zahrála téměř vše. K tomu Damián Lapiš předvedl na nadhozu výborný výkon a soupeře skoro k ničemu nepustil. Vybojovali jsme tedy první vítězství 6:3.

Do druhého zápasu kluci nastoupili s pevným odhodláním si z Polska přivézt i druhou výhru. A to se i nakonec vcelku hladce podařilo. Nadhazovači soupeře (v utkání se jich vystřídala hned trojice) měli problémy s kontrolou a když přišel strike, tak to naši pálkaři posílala tvrdě do obrany, která si s tím většinou neuměla poradit. Sypali jsme tedy jeden bod za druhým. V obraně jsme si vedení pohlídali. Silesia se se situací těžko vyrovnávala, takže utkání dospělo do předčasného konce s rozdílovým výsledkem 13:2 pro Klasik.

Z Rybniku jsme si tedy odvezli „lup“ v podobě dvou výher. Snad na tento úspěch navážeme příští neděli, kdy míříme do Šumperku změřit síly s Cannibals.

„Proč chci vyhrát? Protože nechci prohrát!“

K. Pavelková, A. Haladej