úterý 10. května 2016

Double U11 s olomouckými Skokany

V druhém květnovém víkendu se náš tým U11 odebral do Olomouce, kde je očekával domácí tým Skokanů.

První zápas nezačal zrovna špatně. Šla nám dobře pálka a dobrý nadhoz (A. Mück) držel soupeře na uzdě. Ale netrvalo to dlouho a začali jsme chybovat v obraně, zatímco v útoku jsme se zastavili. Příhozy nebyly přesné či přicházely příliš pozdě, takže soupeř náš náskok nejprve dorovnal a poté i otočil skóre ve svůj prospěch. Nový nadhoz (A. Pavelková) bohužel měl problém s kontrolou, takže z toho byly mety zdarma proložené dobrými odpaly. Z prvního zápasu jsme tedy s ponaučením odešli s prohrou 5:8.
Je třeba zapracovat na čtení a plnění signálů a schopnosti stahovat běžce z met pro body.

Do druhého zápasu jsme vstoupili s větším odhodláním, protože jsme cítili, že jsme v prvním zápase prohospodařili dobrý výsledek. A bylo to poznat, neboť jsme tentokráte více pálili, což se hned projevilo na připisování bodů v náš prospěch a díky chybám soupeřů jsme zaznamenali i nějaké běžecké homeruny. V poli panovala daleko lepší souhra a jistější příhozy. Nadhazovači nás rovněž podrželi (J. Kozel, M. Harig). U hráčů se začalo projevovat větší nadšení ze hry, což nás dovedlo k vítězství 12:5.

S Olomouce jsme tedy odjeli se smírným výsledkem jedná prohra, jedna výhra. Děkujeme dámo a pánové za správné nasazení, které bylo podporováno skvělou atmosférou rodičů.

"Co děláš s radostí, to tě neunaví."

K. Pavelková, A. Haladej